Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.4.2015

Kisamaiset tokot x 2

Tänään taas mun järkkäämät kisatokot (fb ryhmän "Toko treenejä Uudenmaan alueella" kautta) eli kokeenomaiset treenit. Paikkaa jouduttiin vaihtamaan HKI Kannelmäen Trumpettikujan kentälle, kun toisessa futismatsi. Tehtiin kolme kehää (alo/avo + evl/voi x 2) ja kun parkkiksia ei ollut kaikille läheltä osa koirista oli kiinni aidassa ja osa haukkui siinä.

Tein ekaa kertaa molempien kanssa. Laitoin löydän tuomarin numeroarviot. 

RUUTIN KISAMAINEN EVL
Kehä 1: 
Ruuti, paikka istu 2min, 10: ok.
Paikka makuu 4min, 8: tässä oli sivulla vinossa ja vinoon maahan. Tyhmä minä. Sanottiin, että alo&avo koirakot voi aloittaa kentän laidassa olevassa kehässä ja oli kai niiden käskyjä vilkuillut ja muutti vähän asentoa. 

Liikkuroin vähän ja sitten Ruutille yksi kehä. 

Kehä 2: 
Luoksetulo 5: tehtiin lähellä aitaa ja koiria haukkui. Ruuti ei kuullut mun stoppikäskyä tai epävarmana ei totellut. Maahanmenon totteli. 

Tunnari 9: meni laukalla kapuloille. Oma tuli hyvin. Sivulla vähän kapula heilui löysässä pidossa. Pyysin irrottamaan vasta, kun piti hyvin. 

Kaukot 0/8: tässä muuten hyvin. Oli paljon häiriötä ja se vaikutti vähän mun ja Ruutinkin keskittymiseen. Muttei silti yhtään kaksoiskäskyä. Tässä vaan olikohan seiso maahan siirto, kun Ruuti katsoi toisen kehän koiraa ja teki väistöliikkeenä maahanmenon noin puolimetriä sivuun poispäin koirasta. 

Seuraus 6: hirveetä. Riitti ääntä, välillä herpaantui yms. 

Liikkurointia ja Gava teki välissä.

Kehä 3:
Zeta 7-8: Kaikki asennot sujui, muttei seisomisessa kääntyi mun perään. Otin sen uusiksi.

Ruutu 8: Merkki hyvä. Ruudussa jäi etunauhan päälle, odotin hetken ja kierähti oikeaan kohtaan. Tätä yrittänyt tehdä muissakin treeneissä. Oli nykähtänyt käskystä. Odotin siitä hetken ja kutsuin sitten vastan seuraamaan. Voisi tulla pari käskyä ja sitten palkkaisin.

Ohjattu 7: tehtiin viistosti kohti ruutua oleva. No juoksu ruutuun ja käskin matkalla uudestaan "oikea". Kävi ruudussa ja sieltä juoksi hakemaan kapulan. Täytyy tehdä nyt ihan helppojakin ohjattuja.

Hyppy 9: Tämän teki hiljaa! Vauhtia oli eikä ällötellyt kapulaa. Myös suora sivulla. Jes! Tästä palkalle.

Otettiin vielä ohjattu kerran uusiksi, nyt heti ekalla hyvä. Ääntä ei tullut myöskään ruudussa eikä ohjatussa. Aika hienoa! Täytyy kuitenkin muistaa tehdä niissä yllätyspalkkausta merkin jälkeen tai kuuntelua.

Nyt tuntuu, että se tammikuinen flow on mennyttä. Pitäisi tehdä Ruutille myös enemmän rankkoja treenejä, etten tee vaan tosi pientä.

Hyvää teki nähdä tällainen katsaus liikkeistä. Nyt meni näin häiriössä paljon huonommin kuin viime kisamaisissa kuukausi sitten, tosin silloin ei ollut häiriötä.



GAVAN KISAMAINEN ALO
Gava, luoksepäästävyys, 10: hyvin istui, otti varmaan häirittynä katsekontaktina. 
Gava, paikka makuu 2min, 7: maahan hyvin. Pysyi pitkään menemättä lonkalle, mutta kun lauma nuoria pyörineen ajoi takaa kentälle Gavan pää pyöri sinne. Tässä meni myös lonkalle, kun katseli takaviistoon. Hieman epäilytti, ettei säikähdä noita, jos menevät skeiteille. Jos olisi ollut skeittaajia niin makuu ei olisi ollut mahdollinen. Aika tuntui pitkältä ja loppuvaiheessa kävelin 1m vastaan ja vähän kehuin. Vaatii kyllä helpompia makuita ja noin häiriössä, muut koirat ei häiritse niin, mutta ympäristö. Paikkista esim koulujen lähellä tms. Sivullaistuessa namin kanssa pyysin hyppäyttämään etujalkoja ylös. Katsoinkin, että oli niin kapea asento. Yhdestä tasapaino meinasi mennä ja korjasi jalat paremmin haaralle. ;) tämän pitäisi sujua vaan käsikosketuksella ilman namia/kurretempulla. 

Liikkurointia välissä ja sitten Gavan vuoro. Leikittiin alkuun virittelyksi ja toko ketju + hihna. 

Gavan kanssa:
Seuraus kytkettynä 8: yksi pysähdys kohti muita kehiä, jäi seisomaan. Muuten hyvä vire. 

Seuraus taluttimetta 9: tämä aavistuksen lyhyempi ja ilman juoksua. Tässä herpaantui katsomaan toista kehää ja toistin käskyn. 

Liikkeestä maahan 8: sivulla ei pysynyt kontakti, kun katseli muita koiria. Lähti kuitenkin seuraamaan. Maahan ilman käsimerkkiä, osaa mennä nopeamminkin. Hyvin odotti mun kävelyt. Sivullenousua ei ole harjoiteltu kuin käsiavulla niin ei sujunut. 

Luoksetulo 7: yritin helpottaa kädellä, mutta silti vino eteen. Ja huono käsivalintakin. Sivulletuloa ei myös tajunnut, näitä on tehty paristi, mutta avuin. 

Liikkeestä seiso 8: sivulla taas katseli häiriötä edessä. Pieni apu katsomalla ja vähän rytmin muutosta. Hyvä seiso. En oo kävellyt noin pitkälle ja kun käännyin liikutti takajalkaa. Sivulletullessa taas istui liikkurin käskystä tai olikohan hetki sitä ennen. Treeniä. Vähän on tehty muttei tarpeeksi ja noin pitkällä viiveellä. 

Jokaisessa välissä kehut "taitava" ja Gava hyppi. Täytyy ehkä muuttaa sitä vähän hillitymmäksi tavaksi. Teki kivasti vire säilyi samana. Ehkä loppua kohden otti enemmän häiriötä. Lopuksi leikittiin. Hypyn kehä oli varattu niin skipattiin se. 

Sain videolle meidän tekemiset ja viime videoinnista muutenkin aikaa. Kiitos Eva-Lotta liikkuroinnista ja videoinnista!



Treenaa Ruuti:
- seuraus hirveetä, pahin liikkeelle lähdöt ja sivuaskeleet, peruutus huono. Häiriköintiä?
- "rankkoja" treenejä useammin
- siirtymät oli nyt huonompia ja sitten se niiden fiilis kostautuu myös muualle, treeniä!
- zeta häiriössä liikkui seisomisessa
- tunnari pitotreeniä ja sivulletuonti
- ruutu, paikka taaemmas ja häiriökäskyjä kutsumiseen + palkkaus ruutuun
- ohjattu, useampi helppo ohjattu, välillä ekalla kerralla palkka merkistä liikkuroituna
- hypyllä lelun heitto satunnaisesti, toimii

Treenaa Gava:
- paikalla makuu: lapsihäiriö yms. tarkkana istumisasennosta
- seuraus: häiriössä, perusasennot pidemmän suoran jälkeen, juoksun jälkeen
- maasta sivulle
- edestä sivulle
- seisominen kestoa ja sivulletullen, liikkurinkin kanssa
- liikkeestä maahan vauhtia ja varmuutta, joskus sivulle
- luoksetulo eteentulo vino
- käsikosketus tai kurretemppu
- omia välikehuja vähän hillitymmäksi ;)
- seurauksesta perusasentoa kohti häiriötä ja liikkurin höpinänkin aikaan säilyy kontakti eli kestoa

Välillä on tuntunut hankalalta keksiä mitä treenais niin tässä sitä taas riittää! Ja Ruutin kanssa on vielä hommia ennen 9.5 ja 16.5 kokeita! Saatiin tänään tieto, että mahduttiin 16.5 I-HAH kokeeseen siellä Harri Laisi tuomarina. 9.5 Ilkka Sten.
Jos kesä-heinäkuussa olisi sopivaa koetta sellaista voisi miettiä Gavankin kanssa ehkä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!