Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

12.5.2015

Kilo tokot ja näyttelyharkkaa

Maanantaina treenit Maijan, Leevin ja Väinön kanssa Kilon koulun nurtseilla. 

Ruutin kanssa pallon heittoa ja vähän lelulla itse häiritsemää seuruuta (heilutin vasemmassa kädessä ja heitin). Teki hiljaa, kun keskittyi. 
Seuraavaksi ruutu, missä oli siisti merkki! Sitten ruutuun jossa ei nauhoja. Hyvin löysi. Siellä stop ja maahan. Kohti kävelemään. Vähän vaikutti levottomalta. Käännyin kahdesti ja menin ruutuun palkkaamaan. Liian usein vapautan suoraan seisomisesta. 
Zeta, jossa tein seiso-maahan-istu. Istuminen ei sujunut, jäi seisomaan jatkoin zetaa takaspäin ja nyt erotteli seiso ja istu. 

Gava teki alussa paikkamakuun chessu Leevin kanssa ja Ruutikin istui siihen. Yhteen Gavan etänä sanottuun maahan käskyyn Ruu reagoi. Muuten kesti hyvin istua, vaikka kuului useampi maahan. Gava pysyi hienosti vaikka vierestä Leevi lähti yhtäkkiä laukalla juoksemaan ohjaajan luo. Hyviä häiriöitä siis saatu makuuseen. Palkat maahan. 

Gavan kanssa
Häirittyä makuuta alkuun Maija uskalsi tehdä vähän helpompia häiriöitä ja Gava pysyi. Sitten otettiin lelun heittoa, sivulle käskemistä ja "putkeen putkeen" ohjausta. Putkeen putkeen oli tosi vaikea ja hyödyllinen. Alkuun nousi siitä tai kääntyi vähän. En kelpuuttanut. Katsekontaktia oli vaikea siinä ottaa. Paikallaan pysyminen silti pääasia. 

Sitten sivulla katsekontaktia. Kaksi toistoa, jossa Maija meni taputtamaan maata noin metrin päähän meidän eteen. Ekassa nopea vilkaisu ja korjasi. Tokassa sitä mitä haluan eli piti pään visusti kiinni jalassa asenteella "ei saa katsoa". Siihen jätettiin. 

Lopuksi näyttelytreeniä. Saatiin Maija ja kleini Veikko eteen häiriöksi juoksemaan kaksi ympyrää. Saatiin myös nurtsilla treenattua. Alkuun vähän katseli Veikkoa sitten juoksi paremmin. Vähän seisotusta, yksin ympyrä ja edestakaisin. Joissakin yritti laittaa päätä alas, mistä en tykkää. Sanoin "mennään" ennen juoksemista ja palkkasin hyvän kohdan, kun pää eteenpäin sanomalla "jes" + nami. Sujui paremmin sitten. Ympyrällä ei nyt meinannut törmätä jalkaan, kuten mätsärissä ekat harjoitukset. Tosin nyt taisin juosta isompaa ympyrää. 

Seisotuksessa testasin vapaata seisotusta, mutta vaikka sain namiohjauksella jalat suht hyvin liikkui heti tai seisoi liian venytetysti. Aseteltuna paljon parempi ja nopeammin sain hyvin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!