Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.5.2015

Näyttelykehien korkkaus

Gavalla oli tänään ensimmäinen näyttely. 13kk iässä junioriluokkaan ja tuomari vaihtui suomalaiseen Lena Dankeriin. Tuomari oli tiukka ja suurin osa noin kymmenestä koirasta palasi H:n kanssa ja joku avoimen koira sai EH:n. Alkuun ihmeteltiin keltaista lätkää, jonka tuomarin sihteeri näytti mutta sitten tajuttiin että entinen keltainen "T" on nykyään "H". Sininen nauha on siis nykyään eh. Näyttelyissä oli harjoitteluarvostelija myös ja aikataulut venyi. Treenasin vähän näyttelyjuoksua. Ja sitten Gava pitkään käy siihen - makoili.

Sitten oli niin pitkään aikaa ja päätin pistää tokoiksi. Vähän hetsasin ja laitoin lelun taskuun. Mentiin kuviteltuun "kehään" ja olin päättänyt hyödyntää uuden häiriöpaika kisatreeniin. 

Seuraus: lähellä nainen vingutteli vinkulelua ja muitakin koiria treenasi näyttelyjuoksua. Hihna irti ja aloitettiin seurauksella. Jossakin liikkeelle lähdössä pomppasi, vähän parissa kohtaa oli liian edessä. Loistava vire kuitenkin. Pysähdykset hyviä. Juoksussa vähän väljeni. Jäi hihnaseuruu tekemättä. 

Liikkeestä maahan: sivulle ja liikkeelle. Maahan käsky ja en ole varma nytkähtikö pää vahingossa. Kävelin 10m ja kävelin sivulle. Istumiseen tuplakäsky. 

Luoksetulo: vauhtia kertyi ja tuli nyt vinoon. Selvästi vaatii muistuttelua. Sivulle tulon ennakoi!

Liikkeestä seiso: tässä yksi koira tuli kohti ja teki täyskäännöksen. Gava silti napitti mua sivulla. Hieno seiso ja pelkkä suullinen käsky. Kävelin noin 10m ja sivulle. Vapautin ennen istumista. 

Mentiin "pois kehästä" ja siellä leikkimään. Liikkeiden välissä riehutin suullisilla kehuilla ja Gava sai hyppiä. Gava oli täysin samanlainen alusta loppuun asti. Toki sitten liikkurista voi tulla häiriötä. Harjoitella ainakin "käsky" kohtia.

Erikseen treenattiin että käskin maahan käsimerkillä edestä. Kävelin vähän pois ja sivulle suoraan tai kiertämällä koiran ympäri. Sitten käsky sivulle. Aluksi ei tajunnut heti nousta, namipalkan kanssa parani. 

Gava ehti levätä häkissä ja Mia & Maico tuli myös kannustusjoukoiksi ja kuvaamaan. Gava oli kolmas junnunartuista. Yhdessä muiden kanssa juokseminen hyvin, paristi pää laski. Tuomari vihaisesti huomautti yhdelle esittäjälle, joka jalalla siirti koiraa. Sitten hetkeksi kehän laidalle.

Yksilökehässä kysyttiin ikää, hetken päästä tuomari kysyi uudestaan, että oliko 10kk. Vastasin, että 13kk. Sitten sanoi, että on aika bikinikarvassa eli pudottanut lähes kokoturkin. Vastasin, että on lyhytkarvainen. Kuulosti siltä, ettei tiedä että on lyhytkarvainenkin versio. Gava antoi hyvin käpälöidä itsensä ja antoi pusun tuomarille. Seistiin jonkin aikaa ja sitten juoksua. Kerran ympyrä. Gava jossain kohtaa yritti laukata muuten hyvin. Juoksi löysällä hihnalla pää eteenpäin. 
Arvosanaksi tuli tyydyttävä eli T. 

Arvostelu: 13kk vielä hyvin ilmava narttu. Vieras ilme, purenta ok, pystylapa ja olkavarsi. Tästä johtuen köyhä eturinta(?). Lyhyt rintakehä ja jyrkästi ylösvievä alalinja. Turhan pitkä lanneosa. Jyrkkä lantio, sopiva luusto. Liikkuu tehottomalla askeleella. Ahdas takaa. Löysät kyynäret! Miellyttävä luonne. JUN T. 

Lopuksi vietiin Gava ja Maico viereisille pelloille juoksemaan. Hyvin nukutti sitten kotona!

Agilitykentällä kouluttamisen jälkeen Gavan kanssa vielä 2on-2offia mattopuomilla. Ensin sivusta etupalkalla. Sitten otettiin alastuloa eri kohdista. Otin sitten etupalkan pois, kun kaikissa meni ravilla. Tehtiin noin metrin päästä.  Nyt meni paremmin ja toin lelun alastulolle. Ehkä oon liikaa palkannut etupalkalle ja ei pidä tärkeänä juosta kovaa itse 2on-2offiin. Vois olla hyvä pitää putkea edessä että voi käskeä sinne tai palkata kontaktille. 

KUVAT näyttelystä

Kiitos Mialle Gavan kuvista!




Työlinjainen Manu, sai H:n


Muiden junnu narttujen juostessa parhaat juoksupätkät

Kaunis <3











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!