Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

30.6.2015

Anu Niemen agilityt vol 5.

Tiistaina oli vielä Anun agilitytreenit ennen kuukauden kesätaukoa. Rata vaikutti aika kinkkiseltä ja hankalalta. Mutta eihän se ollut ainakaan Gavan kanssa. Tehtiin aluksi 1-4, jossa palkka tuli hypyn 5 takaakierto kohtaan. Hypyllä 2 annoin rauhan enkä mennyt liian lähelle, nätti tiukka käännös. Näissä rimat oli taas edelliseltä 60cm.

Putkeen ja suorinta tietä hypyn 4 yli viemään. Vähän epäilytti, miten noin viistosta kulmasta hakee hypyn, muttei mitään ongelmaa. Kerran lähin 4 hypyltä liian myöhään liikkumaan, että rima tuli alas.

Hypyllä 5 ehti kerran suhahtaa putkeen, mun selän takaa kun jätin sieltä puolen auki reitin putkeen. Sitten oli hyviä missä olin ajoissa. Hetken päästä alkoi valua hyppyä tehdessä, joka edelleen vaikeuttaa. Kerran yritin tehdä tosi ennakoiden valssin, mutta ehti tulla hypyn ohi. Näihinkin pitäisi saada varmuutta, että jos näytän sinne ja jatkan matkaa niin sinne mennään. Ja tuon valssista valumisen kanssa tiukkana. Tässä sen aiheutti helposti se, että vilkaisin putken paikan ja jätin katseen pois kriittisillä hetkillä. Katse koirassa ja vaikka kalastan sen sieltä, jos ei tule. Myös sellaisia, että palkka kohtaan mistä koira hyppäisi tiukan käännöksen ja silti itse liikun.


Seuraava pätkä oli A:n alastulon edestä eli 8-12. Otin vähän juoksuaskelia, josta kutsuin Gavan mukaan ja leikkauksella putkeen. Hypylle 10 jaakotus, muurin 11 eteen valssi. Meinasin alkuun helposti ajautua, liian pitkälle putkeen viedessä että oli kiire ehtiä hypylle 10. Jossakin myös varmistelin hyppyä 10. Kerran taas tein ohjauksen vähän kauempaa ja Gava vähän pelasteli mua ja teki oikein ohjauksen. :) Muuri sujui hyvin. Näistä yksi toisto ennen taukoa ja toiset tauon jälkeen.

Sitten hyppy 12 ja puomi 13. Juoksin ekan kerran lelu kädessä ja Gava tuijotteli vain muhun eikä tajunnut alastuloa. Toistolla teki 2on-2offin, mutta meinasi livetä askel yhdessä kohtaa. Juoksin ihan ohi helpottamatta. Vähän tarvii vielä varmuutta itse puomilla juoksemiseen. Nyt laukkasi, kun joskus ravannutkin kokonaisena. Vähän näin lopputreenistä ehkä vähän rauhallisemmin teki.

Puomin 2on-2offista sitten jatkui 14-16 ja palkkaus tuli keppien sisäänmenon kohdille. Hypylle 14 Gava keräsi kunnon draivin ja vauhdin. Se rima tipahti kerran. Hypyllä 16 otin tekemällä valssin hypylle. Eka meinasi kääntyä musta poispäin, kai mun ohjaus ja rintamasuunta muistutti sylkkäriä. Myöhemmin mietittiin, että taisi lukea keinua takana, että sinne oltaisiin menossa. Vikassa palkka taas hypyn laskeutusmiskohtaan, ettei ehtinyt kääntyä väärin.

Toisella kentällä ennen treeniä tehtiin alla oleva 2on-2off treeni. Lankku minipöydälle ja tehtiin putkista stoppeja. Kerran halusin nähdä miten juoksee "ylösmenon". Edelleen täytyy saada paremmaksi niitä, missä liikun takana. Ne on vähän hitaampia.

Video: 2on-2offit ennen ratatreeniä


Treenaa Gava: 
- takaakierto ja valssi, itse liikkeelle
- valssilla seläntaakse meno loppumaan
- 2on-2off takana liikkuen


Ruuti vähän tokoili. 
- Aloitettiin seuraamisella. Ei osannut taaskaan zetan seisomista.
- Kaukoissa taas meinasi maasta nousta seisomaan istumisen sijaan. olin selkä siihen päin ja noin 8-10m.
- ohjatun suunta niin, että vein kapulan oikeaan kulmaan. Sivulle kapulan palautus.
- tunnari, jossa laitoin häiriöksi väärän oman viereen ja Ruuti toi sitten ne kaksi kapulaa. :D Kerran oli matkan varrella ottaa omankin suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!