Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.6.2015

Anu Niemen agitreenit vol.4

Tiistai iltana Anu Niemen koulutuksessa agilitytreenit. Rata oli ihan mukava ja sisälsi meille hyviä opeteltavia kohtia. Vesisade yllätti, miten vesi sade voi tulla jos aamupäivän paistaa aurinko? Ja mulla ei ollut kuin huppari mukana, mentiin sitten t-paidassa ettei haittaa jos se kastuu. Gava ladyä ei haitannut vesisade agilityssa.

Tehtiin kahdessa pätkässä 10+ 10min. Video ekasta pätkästä, videon pitius oli 11min, mutta esteiden tekoa 1,5min. Siitä huomaa hyvin, että tulee juteltuakin ohessa. 
Radan alkupäässä oli myös 60cm rimoja ekaa kertaa radalla (jäi aiemmalta koiralta). Lähtörimaa Gava vähän kolautti, muttei tippunut. Seuraavat hyppäsi hyvin ellei tullut joku muu selvä syy. 

Pimeä putken kulma 3. sujui hyvin. Ainut vaan toistojen tullessa, tuli siihen epävarmuutta, kun en palkannut siitä pelkästään ja sen jälkeen tuli paristi ohi. Hypylle 4 ohjauksessa piti muistaa, että liikun vasta kun tulee mua kohti eikä muuria. Paras oli olla kauempana putken keskikohdilla, mistä noin askel kohti hyppyä ja jatkan matkaa. Tätä kohtaa varmistelin paristi, vaikka pienemmästäkin olisi lähtenyt. Kerran osui sisäreunan siivekkeeseen siksi rima ja kerran hajosi rytmi ja hyppäsi liian läheltä rimaa mahdottomasta paikasta. 

Tehtiin aluksi hyppyä 6. Vedolla eli vain vastakkainen käsi. Ilman vauhtia ok, mutta vauhdilla olin liian kaukana esteestä ja kerroin myöhässä hypyn, linja näytti kun ohjaisin seuraavalle hypylle. Toisessa sessiossa testattiin tähän puoli valssia, jonka voi tehdä enemmän ennakkoon ja jatkaa matkaa. Videolla oon siinä myöhässä ja siksi rimakin tippui. Noita treeniin myös! 

Hypylle 7 saksalainen. Testattiin ottaen aiempi hyppy mukaan ja sujui tosi hyvin! Gava oli selvästi kahden treenikerran jälkeen raksutellut sitä aivoissaan. Nyt ponnisti myös hypyn toisessa päässä eikä ajautunut mun lähelle. Aavistuksen aiemmin voisin ehkä poistua vielä alta, vähän varmistelin. 


Toisella treenikerralla katsottiin vielä se puolivalssi toimivaksi. Luottoa koiraan! 

Todettiin myös että itsenäiseen treeniin hyppy 4 kaltainen: lähetys, tue koiraa, tiputa lelu ja oma liike jatkuu! Tällaisen ajattelen jotenkin rima herkäksi Ruutin takia ja pelkään lähteä liikkeelle niin äkkiä. Mutta Anu totesi oikein, että sitä pitää sitten treenata! Monessa kohtaa, kun ajattelen esim että tehdään putkelle asti ja palkka niin pysähdyn itsekin. Kun pitäisi itse taas ajatella, että jatkan eteenpäin sen jälkeen vielä esteen kaksi! 

Tehtiin keinua edeltävä hyppy pyörityksellä oikein nätti! Niisto olisi ollut toinen mahdollisuus. Tykkään niin, että noista saanut toimivia. Ruuti kun hyppäsi pyöritykset ihan ristiin isolla lenkillä. 

Keinu yksittäisenä, yksi jalka vähän lipesi mutta 2on-2off löytyi. Tein valssin sivulle. Sitten pyöritys, keinu (namipalkka) ja siitä pituus. Astui pituuden päälle. Tehtiin kerta  niin, että Anu lelun kanssa edessä. Tehtiin A:n jälkeen poispäin- käännös. Siinä otin sivuttaisetäisyyttä hyppyyn n.2m ja sietä ohjaus hypylle ja putkeen. Haastetta tulee toki lisää vauhdin kanssa. 

Seuraavaksi halusin hypätä loppusuoraan. Aluksi rengas + seuraavalle hypylle takaaleikkaus. Näitä tarviin tehdä paljon "valvotusti". Ekassa jäim vähän jälkeen. Otin sitten takaakiertona hyppy, rengas ja hyppy. Nyt leikkaus onnistui, mutta Anu huomasi hyvän pointin, että ohjaan liitoitellusti käsillä ja kroppa kääntyy oikeaan. Se näytti hetken aikaa samalra kuin tekisin peruskäännöksen vastakkaiseen suuntaan kuin leikkauksen. Ruutin kanssa oon just peruskäännöksissä joskus ihmetellyt miksi kääntyy vastakkaiseen suuntaan! :D kroppa siis suorana ja tärkeintä ohjauksessa on lukituksen jälkeen koiran juoksulinjan ylitys/puolenvaihto riittävän ajoissa. 

Ehdittiin ottaa vielä 2 hyppyä ja okseri mukaan. Takarima oli 45-50cm, ekaa kertaa radalla. Toisella kentällä tehtiin aiemmin ekaa kertaa okseria. Anu palkkasi kaikki edestä ja hyvin irtosi. 




Video pätkä

Toisella kentällä ennen treeniä tehtiin pari juoksu A:ta matalalla aalla. Koira harjalle ja kutsuin 10m edestä. Pari huonoa ja muut ehkä 3-4 hyviä. Palkkasin vain onnistuneet. 

Ruuti teki tokoagilitya. Kahden putken välissä aina joku stoppi/jäävä. Istuminen oli vaikea. Ja vähän seurauksen liikkeelle lähtöjä ja sivuaskelia. 

Treenaa Gava: 
- hypylle lähetys, palkka ja itse jatkan matkaa
- takaaleikkaus, oma rintasuunta! 
- keinu sivuttaisetäisyys
- okseri 
- saksalainen
- veto/puolivalssi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!