Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.8.2015

Agilityn käännöstreeniä ja skeittirampeilla

Torstaina ennen agilityn kouluttamista käännöstreenejä. Renkaalla ja hypyllä useampaa pyörittämistä. 

Viime viikon Anun läksynä oli tehdä useampi pyöritys. Oli muuten hankala siinä valita minkä toiston palkata. Ja vaikeelta tuntui lähteä liikkumaan, kun Gava kääntyi siitä helposti toiseen suuntaan. Hyvä, että tuli kuvailtua niin pystyi katsoa hidastettuna, mikä näyttää parhaalta. Jos ponnistaa ennen siivekkeen jalkaa, ei pysty kääntyä yhtä siististi. Jos liian läheltä siivekettä ei pysty kääntyä. Vauhdissa huomasi, että tekniikka vähän pettää tai liukuu hypyn jälkeen pidemmälle, vaikka kokoisi hypyn käännökseen. 
Viimeisen harjoituksen tapaiset (videollaon hankalia, joissa juoksulinja vie jo hyppäämään hypyn väärään kohtaan ristiin. Kun pitäisi laskeutua lähemmäs toista siivekettä. 



Tehtiin aluksi siis renkaalla kääntymistä. Ilman vauhtia pyörittämisiä ja paristi ennakoiva käännös siivekkeen kierrättämisen jälkeen. Lähdin liikkeelle taas vähän liian aikaisin niin Gava kääntyi väärään suuntaan. Olisin voinut merkata, tiputtaa lelun ja juosta eteenpäin.. 

Toinen harjoitus oli Villen radan suorasta putkesta hypylle (6-7). Jonka käännöksen olisin voinut kertoa pienemmin. Aika pienestä ohjauksesta sinne lähti. Tein alkuun lähempänä pyörittämisiä ja sitten opeteltiin, että olin kauempana. Välillä näytin epäselvästi, että piti hypätä uudestaan. Eka oli usein vähän huonompi. Tietää kuitenkin, että pitää kääntyä. 

Vastakäännös kohta myös Villen radalta (12?) hyppy putken jälkeen. Tässä helposti hyppää ristiin. Tässäkin pyörittämistä ja välillä uudestaan putkesta. Pyrin lähtemään ajoissa liikkeelle hypylle lähetyksestä. Välillä otin mukaan myös seuraavan hypyn. Tällaisia tehtävä myös lisää! Pyörittämällä saan paremmin palkattua siistit kääntymiset. Suoraan hypylle tullessa ei ihan niin hyvin kokoa. 

Koko treenissä tuli tehtyä käännöksiä vain oikealle. Hups! No seuraavalla kerralla molempia tai vasenta. En nyt muista, kumpi on Gavalle helpompi puoli. Puun kierrot tekee kyllä oikealle kääntyen. 

Aurinko paistoi ja oli tosi kuuma keli. Itsellekin tuli tolla juoksemisella jo kuuma. 

Treenaa:
- pituuden/muurin/okserin käännökset 
- pyöritykset vasemmalle
- hyppytekniikkaakin pitäis

Kotimatkalla käytiin Olarin skeittirampeilla (ohi ajomatkalla). Gava huomasi ne jo kauempaa ja jäätiin alkuun kohtaan mistä hyvä, että ramppeja näki. Oli paljon porukkaa siellä. Naksutin aina katsomisesta ja mentiin leikkimään vähän poispäin. Sitten sama uusiksi. Ruuti sai maata namipalkalla. Edettiin näin lähemmäs ramppeja. aina palkkaus poispäin rampeista. Keksin kysyä innokkasti "mikä siellä?" Ja jos käveli oikeaan suuntaan (irtosi vähän jalasta) ja katsoi tai vilkaisi ramppeja niin naksaus ja leikit kauempana. Näissä katsoi innostuneena sinne suuntaan. Olin itse kokoajan kuin intopiukeena kuinka siistejä rampit voikaan olla. Tämmöisiä muutamia, että oltiin lopussa ehkä 20m rampeista. Rampit on vähän mäellä tuolla. Ja oltiin kävelytien viereisellä nurtsilla/pientareella. 

Mentiin vähän kauemmas ja Ruuti sai namien kanssa haukkua, peruuttaa, pyöriä, tehdä kurrea, tulla sivulle. Kaikkea vähän ylivireessä. Gava vähän tarkkaili ramppeja ja aina kun otti muhun kontaktia sai pyörähtää ympäri tai muuta pienrä hauskaa. Tai hyppiä mua vasten. Ihan hyvin kesti tällaisenkin. Etäisyyttä ehkä 25-30m. Tällä sivulla ramppeja peitti osittain pensaat. 

Sitten mentiin iloisesti höpöttäen kauemmas. Jäätiin kohtaan, missä ei nähnyt rampeille. Rinteen taakse hengailemaan (70m tms). Tuntui, että Gavalla oli vähän kiire kauemmas. Rapsuttelin, Ruuti kiipesi syliin antamaan pusuja. Sitten tuli 10m päästä kolme skeittaajaa mäkeä alas. Höpötin Gavalle katso kuinka siistejä ym. Katseli korvat höröllä mitä sieltä tulee ja sen jälkeen leikittiin. Tosi kivasti suhtautui! 

Tuli oikeen kuuma itselle, kun piti olla niin innoissaan ja tsempata sekä leikkiä. :D onneksi vain pyöriä meni ohi. Ohikulkijat olis ihmetellyt mun hihkumista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!