Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.11.2015

Omatoimitokoa ja Novan rokotukset

Ti aamutokot

Gavalle:

Jäävien erottelua. Alkuun istumisia. Heti kun tuli joukkoon seisomista pysähtyi seisomaan ensisijaisesti. Muutama erottelu onnistui. Istumisen nopeus myös vaihteli. Alkuun pari sivulta, mutta suurinosa mun peruuttaessa ja lelu lensi palkaksi. 

Kaukojen sivulta maahan: lenkkipolulla ensin. Aina eka oli huono, osassa liikkui reilusti osassa toinen tassu. Jollakin toistolla täydellinen. Uusin aina virittelyn eli tehtiin alkurutiinit. Välillä palkkasin myös sivulta vain kontaktin ettei mene vahingossa jähmeäksi. Ei ihme, että viime treenien jälkeen epävarmuutta kun tilanne oli niin hankala. 

Kotipihassa jatkettiin kaukoteemalla portailla. Siinä hyviä sivulta maahanmenoja. Eka istu myös hyvä ja maahan. Eka seisominen istumasta myös. Seisomisen jälkeen, sitten tassut alkoi liikkua istumisissa. Ei oo hokannut niin hyvin samaa sääntöä seisomiseen. Täytyy tehdä niitä helpotettuna. En tykkää myös kun tuun palkkaamaan, Gava saattaa ihan lähellä tulla pari askelta vastaan. Vaikka "jes" tuleekin ajallaan ja paikallaan pysymisestä niin aina se palkan suuntakin vaikuttaa. Tein luopumista ja en kelpuuttanut niitä missä tuli vastaan. Maasta istumiseen sekoitti taas seisomista. 

> seisomisvaihto varmaksi helpotetussa treenissä, tuo epävarmuutta liikkeeseen


Ti iltapäivällä vietiin Nova 12vk rokotuksille Remediumiin (rokotuskampanja aikaan ja päästiin heti sisään). Istui nätisti puntarilla 8,7kilon verran. Lähestyy kohta jo Gavaa :D paino oli kumminkin ihanteellinen eläinlääkärinkin mielestä. Reippaana poikana moikkaili hoitajatädit. Paikallaan pysymistä käsittelyn aikana pitäis vähän treenata. Pallitkin oli kuulemma paikallaan! Luovutuksen aikaan ei vielä ollut, mutta oli oletettavissa suvun mukaan että ne vielä tulisi. 

Gava hoitotäti oli myös mukana ja puntari näytti 13,7kg. Luustokuvissa oli 13kg eli vähän noussut paino. Nyt muutenkin sillä on taas jotkut laihisviikot ruokaan laitetuista herkuista huolimatta. 

Samalla reissulla shoppailin Inovit agilityyn. Ekaa kertaa kyseistä merkkiä. Nykyiset on Salomon Fellraiser (Speedcrossitkin oli joskus mutta koin ne liian korkeaksi nappismaisiin tottuneena). Nämä inovit oli "bare" mallia eli ohuella pohjalla ja joustavat nappulat. Piti tyytyä hyväntuntuiseen vaikka värit on mun mielestä liian miesmäiset :D Budgetissa (kai pk-seudulla vain) hintaan 40e useita malleja ja ovh 139e. 




Matka jatkui Hööksin kauppaan. Gava ja Nova sinne shoppailemaan. Nova melkein kaatoi mallinuket, kun meni somisteiden keskelle. :D iso muoviheppa oli siinä myös. 

Sieltä löytyi Gavalle fleecehaalari sopivan lyhyillä lahkeilla ja heijastimilla sekä uusi peti. Gava testasi kokoa (M) kaupassa ja heti meni petiin kerälle. Käskin pois ja heti hyökkäsi uudestaan petiin ennen kuin ehdin poimia sen pois :D kotona laitettiin yksi karva lisäämään pehmustusta. Pedin 34e (?) pehmuste oli noin 3cm paksu. Makkarissa Gavalla on isompi peti, missä mahtuu mihin asentoon tahansa (Biltemasta). Tämä peti sopii myös paremmin sisustukseen (vanha oli punainen palkintopeti). 



Oli tullut myös uutta sadehaalari mallistoa liukaskangas. Oliskohan se sopinut Ruutille, vanha mallisto ei malliltaan käynyt. 


Ke aamuna Gava teki portailla kaukoja. Olin metrin päässä ja tehtiin vain seiso-istu vaihtoja. Istu-seiso oli hyvä. Seiso-istu vaihdossa Gava oli epävarma miten se tehtiin meinas liikkua taakse. Auttoi kun näytin käsimerkin vähän mua kohden. Näistä saatiin täydellisiä toistoja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!