Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.5.2018

Paimennus

MA Lillgård paimennus

Ekalla kierroksella muistuteltiin flankkejä. Isossa aitauksessa. Ja mulle muistuteltiin kädestä pitäen melkein mihin mun pitikään mennä vastaan, kun koira lähtee hoitamaan omaa puoltaan. Lopuksi myös missä leikkasin linjan ja valssilla laitoin flankille. Tosi hyviä tällä kertaa ja sopivasti auki. Meni myös hyvin tasapainoon ja ehkä ylikin. Meni perille siis viime kerrasta! Aidan lähelläkin avasi flankkiä eikä jäänyt ajamaan. Ainakin kerran mun käskyt meni sekaisin. Kesti muistaa aina oikea suunnan nimi, Eija onneksi vinkkasi millä kirjaimella alkaa. Gava kun tottelee melkeimpä sitäkin. :D


Toisella kierroksella tehtiin pienessä aitauksessa ajamista. Ideana se, että jos koira lähtee yhtään flankille ajosta, sanotaan koiran nimi. Muistutuksena, jos ei tajua korjata takaisin ajamiseen niin koira maahan. Ja ohjaaja siirtyy koiran taakse. Eli flankki yritys ei onnistu alkuunkaan. Siitä lähtee sitten uusi toisto.



Välillä mentiin aitojen viertä (yllä kuva), jolloin tuli hyvää harjoitusta Gavalle missä kohtaa olla, että lampaat pysyy aidanluona/ kävelemässä eteenpäin. Itselle taas harjoitusta katsoa lampaita, heti kun päät kääntyy koira flankkää. Oikeastaan muistin taas kunnolla lampaiden katsomisen, kun Eija sanoi, että tässä treenissä ehtii hyvin katsoa lampaita. Ainiin joo kyllä!



Hyvää treeniä oli (yllä kuva), kun teki ajoa T:n mallisesti aitauksen poikki ja siellä lopussa koiran pitäisi pystyä tehdä ratkaisu mihin jatkaa lampaiden ajamista ja osata jarruttaa ja katsoa lampaita. Ekassa tällaisessa ehkä en itse auttanut, Gava meni liian lähelle ja homma levisi. Toki ajattelin että olisi itse pitänyt auttaa. Mutta myös satunnaisesti näin sattuessa se opettaa koiraa, ettei voi mennä niin. Seuraavat kerrat meinasinkin sitten stopata ja katsoa mihin lampaat jatkaa ja sitten antaa jatkaa ajoa, joku sellainen onnistunut. Sitten piti vain jättää koiran harteille ja niin Gava saikin ratkaistua itse tilanteen. Lopussa alkoi jo ideaa tulla ja Gava korjasi nimeltä kutsuttuna ajamaan. Aika monesti sain stopata sitä ja siirtyä itse, tuli kuuma jo tuossa aitauksessa n. 30x20m! Tykkäsin treenistä, että voi olla koira vapaana ja saa itse hoksata.

Tätä ja pidemmän matkan flänkkejä nyt. :)

Paimennuskuvia 




Fisu ja kärpäset
Mummo koira katsomossa
Tää kuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!